Overskuddsbord
— Dyrk Nabolaget

«Om bare noen tiår år vil ikke verden evne å produsere nok mat hvis vi fortsetter som nå. Allerede i dag overbelaster vi kloden, og i 2050 passerer vi 9 milliarder mennesker? Hva gjør vi da? Vel, i det minste kan vi slutte å kaste en tredel av all mat vi produserer» - Thomas Horne, «Kunsten å ikke kaste mat»

Vi inviterte elever fra Gamlebyen skole til å tenke over disse spørsmålene ved å være med på å skape et måltid av råvarer vi reddet fra søpla til å skape et festmåltid. Måltidet ble laget av Cecilie Dawes, matformidler og grunnlegger av Food Studio, baker, Emmanuel Rang fra Åpent Bakeri, Ivar Røe er med fra Bydelsrusken og ungdommer fra JobbUNG Løkka-teamet som endel av fredagsprogrammet på Dyrk nabolaget! 2019

Ellen Marie Hole fra Too Good To Go kom og delte tips og triks om hvordan vi kan ta vare på overskuddsmaten vår.

Takk til Norsk Restaurantskole for at vi fikk bruke deres lokale, til Røtter st.Hanshaugen, Rema100 Fredensborg og Gutta på Haugen for overskuddsvarer og Landbrukskvartalet for at de inviterte oss med.

Foto: Alexander Benjaminsen for Dyrk Nabolaget.