Pastevent
Losætermiddag
— ØKOUKA i Oslo
Bakelauget på Losæter satte brøddeig kvelden før, og har brukt dagen til å fyre opp i bakeovnen, slik at vi alle kan nyte nybakt brød til måltidet. Jentene fra JobbUng Løkka har lært seg å lage chapatti, som de nå steker på den vedfyrte takken inne i bakehuset.
– Losæter er en overraskelsesoase midt i industrien. Det er så fin atmosfære her! Her lager vi mat i fellesskap og slik kommer ulike mennesker nærmere hverandre.
Hver og en bidrar med sitt utgangspunkt og sin kunnskap, og slik skapes et fellesskap der dyrking og matlaging er i sentrum. Som Lara Long sier det: – Vi må lære av naturens tempo! Ellers skal alt gå så fort, men her på Losæter kan vi ta oss tid til å lære av naturen.
Les mer her;
Et måltid i fellesskap
Food Studio og Villbrygg inviterte til Losætermiddag under ØKOUKA. Den urbane grønnsaksåkeren, med sitt særegne konseptuelle bakehus, har i tre år arrangert ukentlige middager med felles høsting og matlaging.
Photography by Sebastian Dahl