Column
Siste måltid
— for miljøhovedstaden Oslo
En liten oase ventet på dem inne i Rådhuset, bort fra julestresset og minusgradene. En frisk velkomstdrink av ukurante plommer fra Hardanger ble servert, før veien gikk videre inn i festsalen. Langbordene stod innbydende med dekor hentet fra skogens rom og jordens skatter. Programmet bød på en oppsummering av året, tre- retters overskuddsmåltid og kulturelle innslag.
Nye smaker og erfaringer
300 gjester og et profesjonelt kjøkken som ikke har erfaring med overskuddsmat. Kan det kombineres? Ja, så absolutt. Food Studio hadde et samarbeid med ISS som driver kjøkkenet på Rådhuset og kuraterte menyen den avsluttende middagen; en treretters med sjarmerende rotgrønnsaker, skeive gulrøtter, b-vare-poteter, samt høns og sau, som det til vanlig ikke er etterspørsel etter. Det ble et festmåltid som mange ble imponerte av.
Glimt fra 2019 – miljøhovedstatsåret og Food Studio
Det siste året har inneholdt mye forskjellig. Under verdens miljødag med Oslo Pix serverte vi et overskuddsbord med smak på chapati av matkorn med overskuddstilbehør. I samarbeid med Oslo inviterte vi på en temakveld om matsvinn på Deichman Grünerløkka. Stabburet til Spirende Oslo hadde siste stopp under sin turne på Rådhusplassen, hvor vi under en av høstens våte regnværsdager var med og serverte en deilig varm Oslogryte.
Det avsluttende festmåltidet ble dokumentert av NRK og Oslo europeisk miljøhovedstad.
Nytt år, ny inspirasjon
2019 var et givende og spennende år med et spekter av ulike arrangementer. Selv om 2019 sitt siste måltid var et faktum, har Food Studio mer å servere for 2020. Kuratering av arrangementer, konsulentoppdrag og rådgivning om bærekraft er noe vi gjerne også vil jobbe mer med videre. Har du tanker, spørsmål, eller annet på hjertet, håper vi å høre fra deg!
En stor takk
til alle samarbeidspartnere: Rune Myrseth for b-sorterings grønnsaker fra Fokhol gård – Emmanuel Rang fra Åpent bakeri som lagde surdeigsbrød og flatbrød på matkorn av emmer fra Norsk Urkorn – Thor Johansen fra Holdbart.no som stod for meieriproduktene – Anne Dubrau fra Epleslang for eplemost – Petter Brinchmann fra Nortura som hentet ut høner og sau – Bonden Runar Sørlie for økologiske høner fra Sørlie Gård – Siri Mittet i Gruten for Østerssopp – Tåsen mikrogreens for urter – Magnus Thorvik i Indre Oslo Matforedling som skaper delikatesser av de dyra ingen vil ha – Alm Østre for de siste gresskarene i sesong – Hafdís Sunna Hermannsdóttir og Gaute Vindegg fra Dagens som stod for logistikk – Linda Jolly for grønnkål og svartkål fra vinterhagen på Hengsenga på Bygdøy – Ungdommene fra ungdomsteamet til Deichman Grunerløkka som sanket dekor i skogen – Kjøkkensjef Marius Arstal og resten av teamet fra ISS.
Bilder: © www.sebastiandahl.com

























